Zlatibor

Apartman / Reset / Uživanje

Play video

Zlatibor

Planinska klima na Zlaiboru je izuzetno prijatna, zime su blage, a leta topla, magla se skoro i ne zadržava. Sa preko 200 sunčanih dana godišnje, ova planina postala je omiljeno zimovalište kao i letovalište mnogima.

Zlatibor je oduvek važio za vazdušnu banju. Ukrštanje kontinentalne i mediteranske klime naročito pogoduje ljudima koji boluju od astme, tiroidne žlezde ili anemije.

Za rekreativce postoji puno uređenih staza za planinarenje ili šetnju. Poznata kupališta u okolini su Jokino vrelo, Boškova voda, Mušvete.

Vodopad u Gostilju

Selo Gostilje nalazi se blizu Zlatibora. Posebno obeležje ovog kraja je vodopad na Gostiljskoj reci, koji pada sa 20 metara visine. Ovaj kraj poznat je po lekovitom bilju i svežem vazuhu. U okolini vodopada možete provesti dan i roštiljajući.

Dino & Adventure park Zlatibor

Za najmladje je otvoren najveći zabavni park - Dino & Adventure park Zlatibor. Dino park u svojoj ponudi nudi sledeće sadržaje: avantura park, ZIP LINE, ZIP LINE kids, veštačka stena, 12d bioskop, arkadne igre, AIR Soft, qvad kids, Cafe picerija-igraonica (soni PC, bilijar, stoni fudbal, pikado), dečije igralište Dino grad, mini golf, paintball, tubing, cafe restoran sa igraonicom, mini zoo... DinoPark.rs

Tornik

Tornik kao najviši vrh Zlatibora (1496m) nudi puno mogućnosti za zabavu, kako za odrasle tako i za decu. Letnji period nudi panoramsku vožnju žičarom ili planinski biciklizam. Za najmlađe je tu mogućnost vožnje skuterom ili kartingom niz dečiju stazu. Ski centar je opremljen i dečijim igralištem i karuselom.U centru Tornik moguće je rentirati bicikle, a prevoz do vrha Tornika omogućen je šestosednom žičarom na koju su postavljeni specijalni nosači za prevoz bicikala. Novost na Torniku su i Tjubing staza, za letnje sankanje na gumama.

Ostale atrakcije u okolini

 • STOPICA PECINA

  Stopića pećina je udaljena oko 30 kilometara od Užica i 19 kilometara od turističkog centra, planine Zlatibor, na putu za Sirogojno. Stopića pećina poznata je po podzemnom vodopadu koji je visok 10 metara. Ono što je još zanimljivije jeste klima unutar pećine – leti je toplo a zimi hladno. Sastoji se iz pet celina: Svetla dvorana, Tamna dvorana, Velika sala sa kadama, Kanal sa kadama i Rečni kanal.

 • MOKRA GORA I DRVENGRAD

  Naš režiser Emir Kusturica izgradio je etno selo pod nazivom Drvengrad. Drvegrad se nalazi između planina Tare i Zlatibora, na brdu Mećavnik u parku prirode Mokra Gora. U Drvengradu se održava međunarodni festival “Kustendorf”. Do Mokre Gore i Drvengrada možete stići sopstvenim prevozom, autobusom ili vozom.

 • ŠARGANSKA OSMICA

  Ad cum movet fierent assueverit, mei stet legere ne. Mel at vide soluta, ut utamur antiopam inciderint sed. Ut iriure perpetua voluptaria has, vim postea denique in, mollis pertinax elaboraret sed in. Per no vidit timeam, quis omittam sed at.

 • “STARO SELO” SIROGOJNO / MUZEJ NA OTVORENOM

  Muzej Staro selo Sirogojno je muzej na otvorenom. U njemu možete da vidite arhitekturu i razvoj kulture Zlatiborskog okruga u drugoj polovini 19. i početkom 20. veka.

Ovde je mesto za vas baner, ako linkujete ka nama!

Ukljucujuci kratak opis !

Pogledaj prognozu

"Zlatibor"

Zlatibor - Srbija u kadru